מהי הנוסחה הריבועית של (2y - 3) (y + 1) = 5?

מהי הנוסחה הריבועית של (2y - 3) (y + 1) = 5?
Anonim

תשובה:

לא בטוח אם זה מה שאתה מבקש.

# y = (1 + -sqrt65) / 4 #

הסבר:

אני לא בטוח אם הבנתי את השאלה שלך נכון. האם אתה רוצה לחבר את הערכים של המשוואה הריבועית לנוסחה הריבועית?

ראשית עליך להשוות הכל ל 0. אתה יכול להתחיל על ידי העברת 5 לצד השני.

# 1 צבע (לבן) (XX) (2y-3) (y + 1) = 5 #

# 2 צבע (לבן) (XX) (2y-3) (y + 1) -5 = 0 #

הכפל (2y-3) ו (y + 1).

# 3 צבע (לבן) (XX) (2y ^ 2-y-3) -5 = 0 #

# 4 צבע (לבן) (XX) 2y ^ 2-y-8 = 0 #

עכשיו פשוט תקע את הערכים של # a #, # b #, ו # c # בנוסחה הריבועית.

# a = 2 #

# b = -1 #

# c = -8 #

# 1 צבע (לבן) (XX) y = - b + -qqrt (b ^ 2-4ac) / (2a) #

# (2) צבע (לבן) (XX) y = - (- 1) + - sqrt (- 1) ^ 2-4 (2) (- 8)) / (2) 2 #

# 3 צבע (לבן) (XX) צבע (כחול) (y = (1 + -qqrt65) / 4) # #