תשובה:
הסבר:
ראשון
אז זה נראה יותר
כאשר אנו מחלקים exponets הם לחסר כך
אז זה פשוט
תשובה:
הסבר:
לפשט:
החל את כלל המעריך אפס:
לפשט
החלת כלל המעריך של מנה:
לפשט.
החל כלל שלילי שלילי:
כיצד ניתן לפשט frac {8x ^ {2} y ^ {2} + 20x y ^ {2} - 16y ^ {2}} {4x ^ {2} y}?
אתה יכול לבטל '4' ו 'y' מתוך ביטוי זה, אבל זה הכל לציין כי כל מונח בביטוי, הן המונה ואת המכנה יש 4 זה. לכן, מאז 4/4 = 1, אנו יכולים לבטל את אלה: {8x ^ 2y ^ 2 + 20xy ^ 2-16y ^ 2} / {4x ^ 2y} -> {2x ^ 2y ^ 2 + 5xy ^ 2-y ^ 2} / {x ^ 2y} לאחר מכן, לכל מונח יש גם 'y' בתוכו, כך שנוכל לבטל אותם גם מאז y = y {1x ^ 2y ^ 2 + 5xy ^ 2-y ^ 2} / { x ^ 2y} -> {2x ^ 2y + 5xy-y ^ 2} / {x ^ 2} זה כל מה שאנחנו יכולים לעשות כי אין שום דבר אחר המשותף לכל מונח
איך לפשט את [ frac {2} {9} cdot frac {3} {10} - (- frac {2} {9} div frac {1} {3}) - frac { 2} {5}?
1/3 [2/9*3/10-(-2/9-:1/3)]-2/5 =[6/90-(-2/9*3/1)]-2/5 =[6/90+(2/9*3/1)]-2/5 =[6/90+6/9]-2/5 =[6/90+60/90]-2/5 =[66/90]-2/5 =66/90-36/90 =30/90 =1/3
כיצד ניתן לפשט frac {x-5y} {x + y} + frac {x + 7y} {x + y}?
(x + 5 y) + (x + y) = 2 מכיוון שהמכנה זהה, אפשר פשוט להוסיף את המספרים על המכנה המשותף: (x - 5y + x + (X + y) מהמספר: (2 (x + y)) / (x + y)) = 2 (x + y) הצורה הפשוטה ביותר היא: (x - 5y) / (x + y) + (x + 7y) / (x + y) = 2