תשובה:
הסבר:
ראשית, להרחיב את סוגר
לאחר מכן, לפתור את המשוואות
לאחר מכן, באמצעות
עבור המשוואה:
איפה
אז, להשוות את זה
לכן,
לכן, עליך להשתמש בנוסחה זו כדי למצוא את השורשים הדמיוניים
לפתור אותו ואת u יקבלו את ערכי x שהוא
איך מוצאים את השורשים, אמיתיים ודמיוניים, של y = -3x ^ 2 - + 5x-2 באמצעות הנוסחה הריבועית?
X = = 6 / (- 6 = = = 1 x_2 = 4 / (- 6) = - 2/3 הנוסחה הריבועית קובעת שאם יש לך ריבועי בצורת ax ^ 2 + bx + c = 0, הפתרונות הם : x = (- b + -sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) במקרה זה, = -3, b = -5 ו- c = -2. אנו יכולים לחבר את זה לנוסחה ריבועית כדי לקבל: x = (- (- 5) + - sqrt (- 5) ^ 2-4 * -3 * -2)) / (2 * -3) x = 5 + (- +) - (6) (6) (6 -) = - = (1)
מדוע ניתן לפתור כל משוואה ריבועית באמצעות הנוסחה הריבועית?
מאחר שהנוסחה הריבועית נגזרת מהשלמת שיטת הריבוע, שתמיד פועלת. שים לב כי factoring תמיד עובד גם, אבל זה לפעמים פשוט מאוד קשה לעשות את זה. אני מקווה שזה היה מועיל.
איך מוצאים את השורשים, אמיתיים ודמיוניים, של y = -5x ^ 2 + 40x -34 באמצעות הנוסחה הריבועית?
4 + -qqrt (9.2) הנוסחה הריבועית היא (-b + -qqrt (b ^ 2-4 * a * c)) / (2 * a) עם = -5, b = 40 ו- c = -34 עבור משוואה מסוימת (-40 + -qqrt (40 ^ 2-4 * (- 5) (- 34))) / (2 * (- 5)), אשר נותן: (-40 + -qqrt (1600-680)) / (10), (-40) -sqrt (920)) / (10), (40 + -sqrt (920)) (10), כמו 920 אינו ריבוע מושלם, אתה יכול לסמל את הביטוי (10) = (+) (+) + (+) (+) (+) + (+