איך אתם פותחים 25 ^ (2x + 3) = 125 ^ (x-4)?

איך אתם פותחים 25 ^ (2x + 3) = 125 ^ (x-4)?
Anonim

תשובה:

# x = -9 #

הסבר:

ראשית, אתה צריך את אותם בסיסים. זה אומר שאתה צריך להגיע # x ^ (n_1) = x ^ (n_2) #. לאחר מכן, אתה יכול להגדיר את כוחות מעריכי שווה אחד לשני. אתה יכול לפשט # 25 ^ (2x + 3) # לתוך # 5 ^ (2 (2x + 3)) #. אם לפשט את זה, אתה מקבל # 5 ^ (4x + 6) #. באמצעות אותו היגיון # 125 ^ (x-4) #, אתה יכול לפשט את זה # 5 ^ (3 (x-4)) # או # 5 ^ (3x-12) #. עכשיו, מאז הבסיסים זהים, אתה יכול להגדיר # 4x + 6 # ו # 3x-12 # שווים זה לזה. אם אתה מחסר #6# אל הצד השני, וגם מחסר # 3x #, אתה מקבל # x = -9 #