מהו הביטוי (x ^ 2z ^ 3) (xy ^ 2z) שווה ערך ל?

מהו הביטוי (x ^ 2z ^ 3) (xy ^ 2z) שווה ערך ל?
Anonim

תשובה:

ראה תהליך פתרון בהמשך:

הסבר:

אנו יכולים לשכתב את הביטוי כ:

# (x ^ 2 * x) y ^ 2 (z ^ 3 * z) #

לאחר מכן, אנו יכולים להשתמש בכללים אלה של מעריכים להכפיל את #איקס# ו # z # מונחים:

#a = a ^ color (כחול) (1) # ו # x ^ צבע (אדום) (א) xx x ^ צבע (כחול) (b) = x ^ (צבע (אדום) (א) + צבע (כחול) (b)) #

# (x ^ 2 * x) y ^ 2 (z ^ 3 * z) =>

# (x ^ צבע (אדום) (2) * x ^ צבע (כחול) (1)) y ^ 2 (z ^ צבע (אדום) (3) * z ^ צבע (כחול) (1)) => #

# x ^) צבע (אדום) (2) + צבע (כחול) (1)) y ^ 2z ^ (צבע (אדום) (3) + צבע (כחול) (1)) => #

# x ^ 3y ^ 2z ^ 4 #