תשובה:
ראה תהליך פתרון בהמשך:
הסבר:
שלב 1) כי המשוואה הראשונה כבר נפתרה עבור
שלב 2) עכשיו אנחנו יכולים להחליף
לכן הפתרון הוא:
או
אנחנו יכולים גם גרף משוואות אלה מראה את הפתרון:
גרף {(x-2y) (y-2x) = 0 -5, 5, -2.5, 2.5}
נניח שאתה עובד במעבדה ואתה צריך פתרון חומצה 15% כדי לבצע בדיקה מסוימת, אבל הספק שלך רק ספינות פתרון 10% ו פתרון של 30%. אתה צריך 10 ליטר של פתרון חומצה 15%?
בואו לעבוד על זה באומרו את כמות הפתרון 10% הוא x אז הפתרון של 30% יהיה 10 x x הרצוי פתרון 15% מכיל 0,15 * 10 = 1.5 של חומצה. הפתרון של 10% יספק 0.10 * x ו -30% הפתרון יספק 0.30 * (10-x) כך: 0.10x + 0.30 (10-x) = 1.5-> 0.10x + 3-0.30x = 1.5-> 3 -0.20x = 1.5-> 1.5 = 0.20x-> x = 7.5 תזדקק ל 7.5 L של הפתרון של 10% ו- 2.5 L של 30%. הערה: תוכל לעשות זאת בדרך אחרת. בין 10% ל 30% הוא הבדל של 20. אתה צריך לעלות מ 10% ל -15%. זהו הבדל של 5. אז התמהיל שלך צריך להכיל 5/20 = 1/4 של דברים חזקים יותר.
ללא גרפים, איך אתה מחליט אם המערכת הבאה של משוואות לינאריות יש פתרון אחד, פתרונות רבים ללא הרף או אין פתרון?
מערכת של משוואות ליניאריות N עם משתנים לא ידועים שאינם מכילים תלות ליניארית בין משוואות (כלומר, הקובע שלה היא לא אפס) יהיה פתרון אחד ויחיד. הבה נבחן מערכת של שתי משוואות לינאריות עם שני משתנים לא ידועים: Axe + By C = Dx + Ey = F אם זוג (A, B) אינו יחסי לצמד (D, E) (כלומר, אין מספר k כי D = kA ו E = kB, אשר ניתן לבדוק על ידי מצב A * EB * D! 0 = 0) אז יש פתרון אחד ויחיד: x = (C * EB * F) / (A * EB * D) (* A * * * *) * x = y = 3 x-2y = (* * * * x =) 3 * (* (1 *) - 1) = 1 = y = (1 * (- 3) 3 * 1) / (1 * (- 2) -1 * 1) = 2 אם זוג (A, B ) הוא פרופורציונלי לזוג (D, E) (כלומר, יש מספר k k = D = kA ו- E = kB, אשר ניתן לבדוק על ידי מצ
כיצד ניתן לפתור סדרה זו של משוואות לינאריות: -2 x + y - z = 2; - x - 3y + z = - 10; 3x + 6z = - 24?
X = 2, y = 1 ו- z = -5 אני משתמש במטריצה מוגדלת של מקדמים ומבצע פעולות שורה על המטריצה: עבור השורה הראשונה, אכתוב את המקדמים עבור המשוואה -x -3y + z = -10: | -1 -3 1 | -10 | עבור השורה השנייה, אני אכתוב את המקדמים עבור המשוואה -2x + y - z = 2 | -1 -3 1 | -10 | | -2 1 -1 | 2 | עבור השורה השלישית, אני אכתוב את המקדמים עבור המשוואה 3x + 6z = -24 | -1 -3 1 | -10 | | -2 1 -1 | 2 | 3 0 6 | -24 הכפל את השורה הראשונה על ידי -1: 1 3 -1 | 10 | | -2 1 -1 | 2 | 3 0 6 | -24 הכפל את השורה הראשונה ב -2 והוסף לשורה השנייה :: | | 0 3 -3 | 22 3 0 6 | -24 להכפיל את השורה הראשונה על ידי -3 ולהוסיף לשורה השלישית :: 1 3 1 | 10 | 10 | 0 3 -3 |