מהו צורת הקודקוד של f (x) = -x ^ 2 + 3x-2?

מהו צורת הקודקוד של f (x) = -x ^ 2 + 3x-2?
Anonim

תשובה:

# x - x = 2 + 3x-2 = (- x + 1) (x-2) #

הסבר:

# x - x = 2 + 3x-2 = (- x + 1) (x-2) # אתה יכול להשתמש לסכל כדי לבדוק את זה נכון.

תן #f (x) = ax = 2 + bx + c #

תהליך המחשבה שלי מאחורי זה, היה:

מאז ב # ax ^ ^ 2 # # a # הוא ערך שלילי, אחד הגורמים יצטרך להיות שלילי בעת שימוש לסכל.

כנ"ל לגבי # c #

לבסוף, מאז # b # היה חיובי, זה אומר שאני צריך לסדר את # bx # ו # c # באופן שיביא לי חיובי, כלומר # (- x) times (-y) = + (xy) #.