תשובה:
הסבר:
# "שים לב" -3 / 9 = -1 / 3 #
# "באמצעות" צבע (כחול) "חוקי המעריכים" #
# • צבע (לבן) (x) a ^ -mhArr1 / a ^ m #
# צבע (לבן) (x) a ^ (m / n) hArr (root (n) a ^ ^ m #
#rArr (81/16) ^ (- 1/3) #
# (1 /) 1 / (81/16) ^ (1/3) = 1 (שורש (3) (81) / שורש (3) (16)) = (שורש (3) (16)) / (שורש (3)) (81) #
זה ידוע כי x + y = 15 ו- y + z = 10, לפשט 6 (x ^ 2 + y ^ 2 + z ^ 2) -15xy + 20yz - 13zx?
0 (y + z = 10), יש לנו y = 15-x ו- x = x-5 לתוך 6 (x ^ 2 + y ^ 2 + z ^ 2) 15x + 20yz - 13zx נקבל 6 (x ^ 2 + y ^ 2 + z ^ 2) -15xy + 20yz - 13zx = 0
איך לפשט (3sqrt (18)) / sqrt (48) - (2sqrt (6)) / sqrt (80)?
(3sqrt2) / (4sqrt3) - (2sqrt6) / (4sqrt5) אוקיי זה עלול להיות לא בסדר, כי יש לי רק נגע בנושא זה בקצרה אבל זה מה הייתי עושה: (3sqrt (9xx2)) / sqrt (16xx3) - (2sqrt6 ) / sqrt (16xx5) אשר שווה (9sqrt2) / (4sqrt3) - (2sqrt6) / (4sqrt5) אני מקווה שזה נכון, אני בטוח שמישהו יתקן אותי אם אני טועה.
כיצד ניתן לפשט (x ^ {5} y ^ {- 9}) ^ {3}?
מאחר שהביטוי הוא בתוך סוגריים, המעריך 3 ישפיע על הביטוי כולו. בצורה זו, חוקי החוזרים מספרים לנו (a ^ ^ ^ ^ y) ^ n) = ^ {nx} b ^ {ny} אז, מקרה (x ^ 5y ^ {- 9}) ^ 3 -> x ^ {5 * 3} y ^ {- 9 * 3} -> x ^ 15y ^ -27