איך אתה פותח את המערכת של משוואות לינאריות 3x + 2y = 6 ו x + 2y = -6?

איך אתה פותח את המערכת של משוואות לינאריות 3x + 2y = 6 ו x + 2y = -6?
Anonim

תשובה:

x = 6

y = -6

הסבר:

3x + 2y = 6

x + 2y = -6 / (-1)

אנחנו פעמים המשוואה השנייה על ידי -1 כדי לקבל 2y ו -2 y.

3x + 2y = 6

-x-2y = 6

לאחר מכן אנו מוסיפים שתי משוואות:

3x + 2y-x-2y = 6 + 6

3x-x = 12

2x = 12: 2

x = 6

אז שמנו x במשוואה השנייה כדי לחשב y:

6 + 2y = -6

2y = -6-6

2y = -12 /: 2

y = -6

אתה יכול לבדוק אם התשובה נכונה או לא על ידי הוספת ערכים של שני x ו- y לתוך שתי משוואות.