תשובה:
הסבר:
שני המספרים הללו הם לא רציונליים, ולכן אין תשובה מדויקת, אבל אנחנו יכולים לשנות את מה שניתן..
תשובה:
על ידי פישוט ולאחר מכן קיבוץ, מצאתי את התשובה
הסבר:
אני הראשון לפשט את
עכשיו שיש לנו שניים
עכשיו, לפתור את המונחים בסוגריים ויש לך את התשובה שלך:
מהו תוצר של (3 + sqrt5) ו (3- sqrt5)?
ראה פתרון המוצג להלן. (3 + 5) = 9 + 3 5 - 3 - 5 - 5 = 5 = 5 = 4 4 המוצר הוא 4. אני מקווה שאתה מבין עכשיו.
מהי הצורה הפשוטה ביותר של הביטוי הרדיקלי של (sqrt2 + sqrt5) / (sqrt2-sqrt5)?
(2) + sqrt (5) כדי לקבל: [2] + sqrt (5)] 2 / (2-5) = - 1/3 [2 + 2sqrt (10) +5] = -1 / 3 [7 + 2sqrt (10)]
איך אתה לפשט (sqrt5) / (sqrt5-sqrt3)?
() 5 () 5 () 5 () 5 () /) 2 => sqrt) 5 (/ sqrt) 5 (- () 5 (sqrt) 5 (-) () 5 (sqrt) 5 (+ sqrt) 5 (+) sqrt) 5 () sqrt) 5 () 3 ()) () () 5 () 5 () 5 () 5 () 5 (sqrt) 5 (+ sqrt) 3 () ()) () (2) - (2) - (2) - (2) - (2) - (2) (5) sqrt (5) + sqrt (5) sqrt (3)) / (5 - 3) => (5 + sqrt (15)) / 2