מהו ההופך של y = log (3x-1)?

מהו ההופך של y = log (3x-1)?
Anonim

תשובה:

# y = (log (x) +1) / 3 #

ראה הסבר

הסבר:

המטרה היא להגיע רק #איקס# בצד אחד של #=# לחתום על כל דבר אחר על השני. ברגע זה נעשה לך לשנות את יחיד #איקס# ל # y # ואת כל # x # בצד השני של #=# ל # y #.

אז קודם אנחנו צריכים "לחלץ" את #איקס# מ #log (3x-1) #.

דרך אגב, אני מניח שאתה מתכוון להיכנס לבסיס 10.

דרך נוספת לכתוב את המשוואה הנתונה היא לכתוב את זה כמו:

# 10 ^ (3x-1) = y #

לוקחת יומנים משני הצדדים

#log (10 ^ (3x-1)) = log (y) #

אבל #log (10 ^ (3x-1)) # יכול להיות כתוב # (3x-1) פעמים יומן (10) #

והיכנס לבסיס 10 מתוך 10 = 1

זה: # log_10 (10) = 1 #

אז אין לנו

# (3x-1) פעמים 1 = log (y) #

# 3x = log (y) + 1 #

# x = (log (y) +1) / 3 #

שנה את האותיות

# y = (log (x) +1) / 3 #

אם זה עזר לך לחץ על האגודלים מופיע כאשר אתה מעביר את העכבר מעל כפתור ההסבר שלי.