תשובה:
הסבר:
אם המיקוד נמצא מעל או מתחת לקודקוד, אז צורת הקודקוד של המשוואה של הפרבולה היא:
אם המוקד הוא שמאלה או ימינה את הקודקוד, אז את קודקוד הטופס של המשוואה של פרבולה היא:
המקרה שלנו משתמש במשוואה 1 שבה אנו מחליפים 0 עבור שני h ו- k:
מרחק המוקד, f, מקודקוד המוקד הוא:
חישוב הערך של "a" באמצעות המשוואה הבאה:
תחליף
לפשט:
נניח פרבולה יש קודקוד (4,7) וגם עובר דרך הנקודה (-3,8). מהי המשוואה של פרבולה בצורת קודקוד?
למעשה, ישנן שתי פרבולות (של צורת קדקוד) העונות על המפרט שלך: y = 1/49 (x- 4) ^ 2 + 7 ו- x = -7 (y-7) ^ 2 + 4 ישנן שתי צורות קדקוד: y = a (x- h) ^ 2 + k ו- x = a (yk) ^ 2 + h כאשר (h, k) הוא קודקוד ואת הערך של "א" ניתן למצוא באמצעות נקודה אחת אחרת. לא ניתנת לנו סיבה להוציא את אחת הצורות, ולכן אנו מחליפים את הקודקוד הנתון לשניהם: y = a (x- 4) ^ 2 + 7 ו- x = a (y-7) ^ 2 + 4 פותר עבור שני הערכים (3 - 8): 8 = a_1 (-3-4) ^ 2 + 7 ו -3 = a_2 (8-7) ^ 2 + 4 1 = a_1 (-7) ^ 2 ו - 7 = a_2 (1) ^ 2 a_1 = 1/49 ו- a_2 = -7 להלן שתי המשוואות: y = 1/49 (x- 4) ^ 2 + 7 ו- x = -7 (y-7) ^ 2 +4 הנה תמונה המכילה הן parabolas ואת שתי נקוד
מהי משוואה של פרבולה עם דגש על (-2, 6) ו קודקוד ב (-2, 9)?
Y = -x ^ 2/12-x / 3 + 26/3 בהתחשב - ורטקס (-2, 9) פוקוס (-2,6) מתוך המידע, אנו יכולים להבין שהפרבולה נמצאת ברבע השני. מאז המיקוד נמצא מתחת לקודקוד, הפרבולה פונה כלפי מטה. קודקוד הוא ב (h, k) אז את הצורה הכללית של הנוסחה היא - (x-h) ^ 2 = -4xxaxx (y-k) a הוא המרחק בין המוקד ואת הקודקוד. זה 3 עכשיו תחליף את הערכים (x - (2)) ^ 2 = -4xx3xx (y-9) (x + 2) ^ 2 = -12 (y-9) x ^ 2 + 4x + 4 = -12 +108 על-ידי טרנספורציה אנו מקבלים - 12 y + 108 = x ^ 2 + 4x + 4 -12 x = x ^ 2 + 4x + 4-108 -12 y = x ^ 2 + 4x-104 y = -x ^ 2 / 12- x / 3 + 26/3
מהי משוואה של פרבולה עם דגש על (-2, 6) ו קודקוד ב (-2, 9)? מה אם את המיקוד ואת קודקוד הם החליפו?
המשוואה היא y = -1 / 12 (x + 2) ^ 2 + 9. המשוואה השנייה היא y = 1/12 (x + 2) * 2 + 6 ההתמקדות היא F = (- 2,6) והקודקוד הוא V = (- 2,9) לכן, הדיריקס הוא y = 12 קודקוד הוא נקודת האמצע מהמיקוד והדיריקס (y + 6) / 2 = 9 =>, y = 6 = 18 =>, y = 12 כל נקודה (x, y) על הפרבולה עומדת במרחק שווה מהמוקד (y + 2) (y-12) ^ 2 = (x + 2) ^ 2 + (y-6) ^ 2 y ^ 2 (+ 2 + 9) + 2 + 9 (+ x + 2) + 2 y + 2-12y + 12 12 = = (x + 2) ^ 2 + 108 y = -1 / 12 (x + 2) y = 1/12 (x + 2) ^ 2-9) (y-12) = 0 [-32.47, 32.45, -16.23, 16.25]} המקרה השני הוא המוקד הוא F = (- 2,9) ו (= +) = 6 = = y = 9 = = = = = = = = = = = = =) = , y = 3 y-3 = sqrt (x + 2) ^ 2 + (