תשובה:
ראה הסבר קצר
הסבר:
כדי למצוא את אסימפטוטים אנכיים, להגדיר את המכנה -
כדי למצוא את אסימפטוט אופקית לחלק את המונח המוביל של המונה -
תשובה:
הסבר:
המכנה של f (x) לא יכול להיות אפס כמו זה יגרום f (x) לא מוגדר. השוואת המכנה לאפס ולפתרון נותנת את הערכים ש- x לא יכול להיות, ואם המונה אינו אפס לערכים אלה, אזי הם אנכיים אסימפטוטים אנכיים.
# "solution" x (x-2) = 0 #
# x = 0 "ו-" x = 2 "הם אסימפטוטים" #
# "asymptotes אופקי להתרחש כמו" #
#lim_ (xto + -ו), f (x) toc "(קבוע)" #
# "לחלק מונחים על המונה / המכנה על ידי הגבוה ביותר" # #
# "כוח x זה" x ^ 2 #
# (x = 2 / x ^ 2 (2x) / x ^ 2 + 1 / x ^ 2) / (x ^ 2 / x ^ 2 (2x) / x ^ 2) = (1) -2 / x + 1 / x ^ 2) / (1-2 / x) #
# "as" xto + -oo, f (x) to (1-0 + 0) / (1-0) #
# y = 1 "הוא אסימפטוט" #
# "חורים מתרחשים כאשר גורם נפוץ מבוטל על" # #
# "המונה / המכנה, זה לא המקרה כאן ומכאן" #
# "אין חורים" # (x - 2-2x + 1) / x (x-2)) -10, 10, -5, 5
מה הם אסימפטוטים (s) ואת חור (ים), אם בכלל, של f (x) = (2-e ^ (x)) / (3x-2xe ^ (x / 2))?
אנכי: X = 0, ln (9/4) Horiziontal אסימפטוטים: y = 0 אסימפטוטים אלכסוניים: אין חורים: אין חלקים e + x עשוי להיות מבלבל אבל לא לדאוג, רק ליישם את אותם כללים. אני אתחיל עם החלק הקל: את Asymptotes אנכי כדי לפתור עבור אלה שאתה מגדיר את המכנה שווה לאפס כמספר מעל אפס אינו מוגדר. אז אם אנחנו פותחים את המשוואה הבאה, אזי אנחנו מכריזים על xx (3-2e ^ (x / 2)) = 0 אז אחד האסימפטוטים האנכיים הוא x = 0. אז אם נפתור את המשוואה הבאה . (2/2) = - 3 ואז מחלקים ב -2: e ^ (x / 2) = 3/2 לבסוף , אנו לוקחים את היומן הטבעי של שני הצדדים כאמצעי לביטול המעריך: ln (e ^ (x / 2)) = ln (3/2) אז מצד שמאל, אנחנו נשארים עם x / 2 = ln ( 3/2) אז זה אפס סופי ה
מה הם אסימפטוטים (s) ואת חור (ים), אם בכלל, של F (x) = (2x ^ 2-6x) / (x-3) (x + 3))?
אסימפטוטים ב- x = 3 ו- y = -2. חור ב x = -3 יש לנו (2x ^ 2-6x) / ((x-3) (x + 3)). אשר ניתן לכתוב כ: (-2) x + 3)) / (x + 3) (x-3)) אשר מפחית ל: -2 / (x-3) אתה מוצא את האסימפטוט האנכי של m / n כאשר n = 0.אז הנה, x-3 = 0 x = 3 הוא אסימפטוט אנכי. עבור אסימפטוט אופקי, קיימים שלושה כללים: כדי למצוא את אסימפטוטים אופקיים, עלינו להסתכל על מידת המונה (n) ואת המכנה (מ '). אם n> m, אין אסימפטוט אופקית אם n = m, אנו מחלקים את המקדמים המובילים, אם n