תשובה:
אסימפטוטים ב # x = 3 # ו # y = -2 #. חור ב # x = -3 #
הסבר:
יש לנו # (2x ^ 2-6x) / (x-3) (x + 3)) #.
אשר אנו יכולים לכתוב כמו:
# (- 2 (x + 3)) / (x + 3) (x-3)) #
מה שמפחית ל:
# -2 / (x-3) # #
אתה מוצא את אסימפטוט אנכי של # m / n # מתי # n = 0 #.
אז כאן, # x-3 = 0 #
# x = 3 # הוא אסימפטוט אנכי.
עבור אסימפטוט אופקי, קיימים שלושה כללים:
כדי למצוא את אסימפטוטים אופקיים, עלינו להסתכל על מידת המונה (# n #) והמכנה (#M#).
אם #n> m, # אין אסימפטוט אופקי
אם # n = m #, אנו מחלקים את המקדמים המובילים, אם #n <##M#, האסימפטוט נמצא ב # y = 0 #.
כאן, מאז מידת המונה #2# ואת זה של המכנה הוא #2# אנו מחלקים את המקדמים המובילים. כמו מקדם המונה הוא #-2#, וזה של המכנה הוא #1,# האסימפטוט האופקי נמצא ב # y = -2 / 1 = -2 #.
החור נמצא # x = -3 #.
הסיבה לכך היא כי המכנה שלנו היה # (x + 3) (x-3) #. יש לנו אסימפטוט ב #3#, אבל אפילו ב # x = -3 # אין ערך # y #.
גרף מאשר זאת:
גרף {(- 2x ^ 2-6x) / (x + 3) (x-3)) -12.29, 13.02, -7.44, 5.22}