תשובה:
אסימפטוסים אנכיים: x = 0,
אופקים אסימפטוטים: y = 0
סימפטומים אלכסוניים: אין
חורים: אין
הסבר:
ה
אני אתחיל עם החלק הקל: אסימפטוטים אנכיים
כדי לפתור עבור אלה שתגדיר את המכנה שווה לאפס כמספר מעל לאפס הוא לא מוגדר. לכן:
לאחר מכן אנו גורם x
אז אחד האסימפטוטים האנכיים הוא x = 0. אז אם נפתור את המשוואה הבאה.
לאחר מכן הפרד ב -2:
לבסוף, אנו לוקחים את היומן הטבעי של שני הצדדים כאמצעי לביטול המעריך:
אז מצד שמאל, אנחנו נשארים עם
אז זה אפס סופי
אז עכשיו אנחנו כבר הקימה את זה, את כל השאר קל. מכיוון שהממונה אינו מתחלק למכנה, לא יכול להיות אסימפטוט אלכסוני. כמו כן, המכנה יש תואר גדול יותר מאשר המונה. וכאשר אתה מנסה גורם המכנה, כפי שמוצג לעיל, אף אחד הגורמים להתאים את המונה
לבסוף, כדי לסגור, יש לנו אסימפטוט אופקית של y = 0 בגלל
נקודות מפתח:
1.
מה הם אסימפטוטים (s) ואת חור (ים), אם בכלל, של F (x) = (2x ^ 2-6x) / (x-3) (x + 3))?
אסימפטוטים ב- x = 3 ו- y = -2. חור ב x = -3 יש לנו (2x ^ 2-6x) / ((x-3) (x + 3)). אשר ניתן לכתוב כ: (-2) x + 3)) / (x + 3) (x-3)) אשר מפחית ל: -2 / (x-3) אתה מוצא את האסימפטוט האנכי של m / n כאשר n = 0.אז הנה, x-3 = 0 x = 3 הוא אסימפטוט אנכי. עבור אסימפטוט אופקי, קיימים שלושה כללים: כדי למצוא את אסימפטוטים אופקיים, עלינו להסתכל על מידת המונה (n) ואת המכנה (מ '). אם n> m, אין אסימפטוט אופקית אם n = m, אנו מחלקים את המקדמים המובילים, אם n