תשובה:
אסימפטוטים:
הסבר:
עבור אסימפטוטים, אנחנו מסתכלים על המכנה.
ומכיוון שהמכנה אינו יכול להיות שווה
כלומר
לכן
עבור y אסימפטוטים, אנו משתמשים במגבלה כמו
=
=
=
=
לכן
מה הם אסימפטוטים (s) ואת חור (ים), אם בכלל, של f (x) = (2-e ^ (x)) / (3x-2xe ^ (x / 2))?
אנכי: X = 0, ln (9/4) Horiziontal אסימפטוטים: y = 0 אסימפטוטים אלכסוניים: אין חורים: אין חלקים e + x עשוי להיות מבלבל אבל לא לדאוג, רק ליישם את אותם כללים. אני אתחיל עם החלק הקל: את Asymptotes אנכי כדי לפתור עבור אלה שאתה מגדיר את המכנה שווה לאפס כמספר מעל אפס אינו מוגדר. אז אם אנחנו פותחים את המשוואה הבאה, אזי אנחנו מכריזים על xx (3-2e ^ (x / 2)) = 0 אז אחד האסימפטוטים האנכיים הוא x = 0. אז אם נפתור את המשוואה הבאה . (2/2) = - 3 ואז מחלקים ב -2: e ^ (x / 2) = 3/2 לבסוף , אנו לוקחים את היומן הטבעי של שני הצדדים כאמצעי לביטול המעריך: ln (e ^ (x / 2)) = ln (3/2) אז מצד שמאל, אנחנו נשארים עם x / 2 = ln ( 3/2) אז זה אפס סופי ה
מה הם אסימפטוטים (s) ואת חור (ים), אם בכלל, של F (x) = (2x ^ 2-6x) / (x-3) (x + 3))?
אסימפטוטים ב- x = 3 ו- y = -2. חור ב x = -3 יש לנו (2x ^ 2-6x) / ((x-3) (x + 3)). אשר ניתן לכתוב כ: (-2) x + 3)) / (x + 3) (x-3)) אשר מפחית ל: -2 / (x-3) אתה מוצא את האסימפטוט האנכי של m / n כאשר n = 0.אז הנה, x-3 = 0 x = 3 הוא אסימפטוט אנכי. עבור אסימפטוט אופקי, קיימים שלושה כללים: כדי למצוא את אסימפטוטים אופקיים, עלינו להסתכל על מידת המונה (n) ואת המכנה (מ '). אם n> m, אין אסימפטוט אופקית אם n = m, אנו מחלקים את המקדמים המובילים, אם n