תן f (x) = 5x-1 ו- g (x) = x ^ 2-1, מה זה (f * g) (- 1)?

תן f (x) = 5x-1 ו- g (x) = x ^ 2-1, מה זה (f * g) (- 1)?
Anonim

תשובה:

#-1#

הסבר:

ראשית, עלינו למצוא #f (g (x)) # ולאחר מכן קלט # x = -1 # לתוך פונקציה.

הערה: #f (g (x)) = (f * g) (x) #

אני פשוט מעדיף לכתוב את הפונקציה מרוכבים בדרך הראשונה, כי אני יכול להמשיג את זה טוב יותר.

לחזור לבעיה, למצוא #f (g (x)) #, אנחנו מתחילים עם הפונקציה החיצונית שלנו, #f (x) #, וכן קלט #g (x) # לתוך זה.

#color (כחול) (f (x) = 5x-1) #, כך בכל מקום בו אנו רואים #איקס#, אנחנו קלט #color (אדום) (g (x) = x ^ 2-1) #. עושה את זה, אנחנו מקבלים

#color (כחול) (5 (צבע (אדום) (x ^ 2-1)) - 1 #

בואו להפיץ את #5# לשני התנאים להגיע

# 5x ^ 2-5-1 #

אשר כמובן יכול להיות פשוט יותר

#f (g (x)) = 5x ^ 2-6 #

נזכיר שאנחנו רוצים לדעת #f (g (-1)) #, ואנחנו יודעים #f (g (x)) # עכשיו, אז עכשיו אנחנו יכולים להתחבר #-1# ל #איקס#. עושה את זה, אנחנו מקבלים

#5(-1)^2-6#

#=5(1)-6#

#=5-6#

#f (g (-1)) = - 1 #

מקווה שזה עוזר!