תשובה:
המספר הוא -160 כפי שמוצג בהסבר.
הסבר:
ראשית, הבה ניקח כל חלק של השאלה וכתוב את זה במונחים מתמטיים.
"רביע במספר:
בואו נקרא "מספר"
"ירידה של עשרה" ניתן כעת להוסיף למונח הקודם לתת:
"זה
"is" זהה ל "="
עכשיו אנחנו יכולים לפתור את זה
המספר השלישי הוא סכום המספר הראשון והשני. המספר הראשון הוא אחד במספר השלישי. איך מוצאים את 3 המספרים?
תנאים אלה אינם מספיקים כדי לקבוע פתרון יחיד. a = "מה שאתה רוצה" b = -1 c = a - 1 בוא נקרא לשלושת המספרים a, b ו- c. אנו מקבלים: c = a + ba = c + 1 באמצעות המשוואה הראשונה, ניתן להחליף את + b עבור c במשוואה השנייה כדלקמן: a = c + 1 = (a + b) + 1 = a + b + 1 ואז לחסר את שני הקצוות כדי להגיע: 0 = b 1 + 1 ירידה משני הקצוות להגיע: -1 = = כלומר: b = -1 המשוואה הראשונה עכשיו הופך: c = a (-1) = a - 1 הוסף 1 לשני הצדדים כדי לקבל: c + 1 = a זה בעצם זהה למשוואה השנייה. אין מספיק אילוצים כדי לקבוע a ו- c ייחודי. אתה יכול לבחור כל ערך שאתה אוהב עבור ולתת c = a - 1.
סכום של שלושה מספרים הוא 137. המספר השני הוא ארבעה יותר, פעמיים את המספר הראשון. המספר השלישי הוא חמישה פחות, פי שלושה מהמספר הראשון. איך מוצאים את שלושת המספרים?
המספרים הם 23, 50 ו 64. התחל על ידי כתיבת ביטוי עבור כל אחד משלושת המספרים. הם כולם נוצרו מן המספר הראשון, אז בואו נקרא את המספר הראשון x. תן למספר הראשון להיות x המספר השני הוא 2x4 + המספר השלישי הוא 3x -5 נאמר לנו כי הסכום שלהם הוא 137. כלומר, כאשר אנו מוסיפים את כולם יחד התשובה תהיה 137. לכתוב משוואה. (x) + (2x + 4) + (3x - 5) = 137 הסוגריים אינם נחוצים, הם כלולים בהירות. 6x -1 = 137 6x = 138 x = 23 ברגע שאנחנו יודעים את המספר הראשון, אנחנו יכולים להבין את שני האחרים מן הביטויים שכתבנו בהתחלה. 2x + 4 = 2 xx23 +4 = 50 3x - 5 = 3xx23 -5 = 64 בדוק: 23 +50 +64 = 137
מספר אחד הוא 4 פחות מ -3 פעמים במספר השני. אם 3 פעמים יותר מפי 2 המספר הראשון ירד פי 2 מהמספר השני, התוצאה היא 11. השתמש בשיטת החלפה. מהו המספר הראשון?
N_1 = 8 n_2 = 4 מספר אחד הוא 4 פחות מ -> n_1 =? - 4 3 פעמים "........................." -> n = = 3 = -4 מספר הצבע השני (חום) (".........." -> n_1 = 3n_2-4) צבע (לבן) (2/2) אם 3 "..." ........................................ "->? מספר 1 "............" -> 2n_1 + 3 הוא ירד על ידי "......................... .......... "-> 2n_1 + 3? 2 פעמים את המספר השני "................." -> 2n_1 + 3-2n_2 התוצאה היא 11 צבע (חום) (".......... ............................ "-> 2n_1 + 3-2n_2 = 11) '~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ צבע (לבן)