תשובה:
# x = 25/2 #
# y = 8 #
הסבר:
עשה #איקס# או # y # את הנושא ולאחר מכן להחליף את זה באחד המשוואה.
# -6x + 10y = 5 # -----> משוואה 1
# -2x + 3y = -1 # ------> משוואה 2
בואו נעשה #איקס# הנושא במשוואה 1:
# -6x + 10y = 5 #
# -6x = 5-10y #
# x = -5 / 6 + 10 / 6y # ------> תחליף #איקס# במשוואה 2
# -2x + 3y = -1 # ------> משוואה 2
# -2 (-5/6 + 10 / 6y) + 3y = -1 #
# 5 / 3-10 / 3y + 3y = -1 #
# 3y-10 / 3y = -1-5 / 3 #
# (9y-10y) / 3 = (-3-5) / 3 #
# -1 / 3y = -8 / 3 #
#y = -8/3 xx (-3) #
# y = 8 #
תחליף # y = 8 # במשוואה 2 כדי לקבל ערך # y #.
# -2x + 3y = -1 # ------> משוואה 2
# -2x +3 (8) = -1 #
# -2x + 24 = -1 #
# -2x = -1-24 #
# -2x = -25 #
# x = 25/2 #
בדוק את התשובה:
# -6x + 10y = 5 # -----> משוואה 1
#-6(25/2) + 10(8) = 5 #-75 + 80 = 5 # ----> נכון