תשובה:
הסבר:
מערכת ההתחלה של משוואות נראית ככה
# {(4x-y = -6), (x-2y = -5):} #
הכפל את המשוואה הראשונה על ידי
# * (-2)), (x-2y = -5): #
# {(- 8x + 2y = 12), ("" x-2y = -5):} #
שימו לב שאם אתם מוסיפים את שתי המשוואות על ידי הוספת צד שמאל בצד ימין בצד בנפרד, ניתן לבטל את
משוואה המתקבל יהיה רק אחד לא ידוע,
# {(- 8x + 2y = 12), ("" x-2y = -5):} #
#stackrel ("-------------------------------------------") #
# + 8x + צבע (אדום) (ביטול (צבע (שחור) (2y)) + + - צבע (אדום) (ביטול (צבע (שחור) (2y)) = 12 + (-5)
# 7x = 7 מציין x = 7 / (- 7)) = צבע (ירוק) (- 1) #
חבר ערך זה
# 4 * (-1) - y = -6 #
# -4 - y = -6 #
# (= = = = y = () -2 (/) (- 1 =) = צבע (ירוק) (2) #
הפתרון שנקבע עבור מערכת משוואות זו יהיה כך
# {(x = -1), (y = 2):} #
מה הם הפתרון (ים) למערכת הבאה של משוואות y = x ^ 2 ו- y = -x?
Y = x ^ 2 ו- y = -x: x ^ 2 = -xx ^ 2 + x = 0 x (x + 1) = 0 x = 0 ו- y = 0 ^ 2 ו- (-1) ^ 2 = 0 ו- 1 לפיכך, ערכת הפתרון היא {0, 0} ו- {-1, 1}. אני מקווה שזה עוזר!
מהו הפתרון למערכת הבאה של משוואות y = 2x-2 ו- y = xx + 4?
X = 2 ו- y = 2 משוואות אלה הן כנראה עבור קווים ישרים. על ידי פתרון אותם בו זמנית אנו מוצאים את נקודת הצומת של שני קווים. y = 2x-2 "ו-" y = -x + 4 צבע (לבן) (.........................................) y = y צבע (לבן) (.................) 2x-2 = -x + 4 צבע (לבן) (.............. ...) 2x + x = 4 + 2 צבע (לבן) (.........................) 3x = 6 צבע (לבן) ................................................................................................................................................................................ ............................................................................................
מהו הפתרון למערכת של משוואות לינאריות 2x + y = -9, -2x-3y = 11?
(x, y) = (-4, -1) 2x + y = -9 -2 x-3y = 11 הוספה, -2 y = 2 x = -1 = 1/2 (-9-i) = 1/2 (-4) -1) -4 (+ = = -4) x, y (=) -4 (, = 8 + 3 = 11 מרובע sqrt