איך אתה מוצא את הנגזרת של y = (2x ^ 4 - 3x) / (4x - 1)?

איך אתה מוצא את הנגזרת של y = (2x ^ 4 - 3x) / (4x - 1)?
Anonim

תשובה:

באמצעות הכללים הנגזרים אנו מוצאים כי התשובה היא # (24x ^ 4-8x ^ 3 + 3) / (4x-1) ^ 2 #

הסבר:

כללים נגזרים שעלינו להשתמש בהם הם:

א. כלל כוח

.ב חוק קבוע

c. סכום ההבדל ההבדל

ד. כלל quotient

  1. תווית ו לגזור את המונה ומכנה

    #f (x) = 2x ^ 4-3x #

    #g (x) = 4x-1 #

על-ידי החלת הכלל Power, כלל קבוע, וכללי סולם והפרש, אנו יכולים להפיק את שתי הפונקציות הללו בקלות:

#f ^ '(x) = 8x ^ 3-3 #

#g ^ '(x) = 4 #

בשלב זה נשתמש כלל quotient אשר:

# () f (x) (/) g (x) 2 #

חבר את הפריטים שלך:

# ((8x ^ 3-3) (4x-1) -4 (2x ^ 4-3x)) / (4x-1) ^ 2 #

מכאן תוכל לפשט אותו ל:

# (24x ^ 4-8x ^ 3 + 3) / (4x-1) ^ 2 #

לכן הנגזרת היא התשובה הפשוטה.