מהו הפתרון עבור מערכת המשוואות 3y + 2x = 4 ו- 2y-6x = -12?

מהו הפתרון עבור מערכת המשוואות 3y + 2x = 4 ו- 2y-6x = -12?
Anonim

הכפלת הראשון על ידי 3 תשואות # 9y + 6x = 12 #, והוסיף השני # 11y = 0 # לכן # y = 0 # ו # x = 2 #.

תשובה:

# x = 2 #

# y = 0 #

הסבר:

  1. # 3 y + 2 x = 4 #
  2. # 2 y- 6 x = -12 #

הכפל את המשוואה הראשונה על ידי 3:

# 9 y + 6 x = 12 #

משוואת Sum (1) + (2):

# 9 y + 6 x = 12 # |+

# 2 y- 6 x = -12 #

# 9 y + 2 y +6 x-6 x = 12-12 #

# 11 y + 0 = 0 # #=># # y = 0 #

שים # y = 0 # במשוואה אחת לדוגמה הראשונה:

# 3 * 0 + 2 x = 4 #

# x = 4/2 = 2 #