כיצד ניתן לפתור x-2y = -3 ו- x + 6y = 1 באמצעות החלפה?

כיצד ניתן לפתור x-2y = -3 ו- x + 6y = 1 באמצעות החלפה?
Anonim

תשובה:

# y = 1/2 #

# x = -2 #

הסבר:

ניתן לסדר מחדש את המשוואה הראשונה או השנייה #איקס# הנושא.

סידור מחדש של המשוואה הראשונה:

# x-2y = -3 #

# x = 2y-3 #

תחליף זאת #איקס# משוואה לתוך #איקס# במשוואה השנייה:

# x + 6y = 1 #

# (2y-3) + 6y = 1 #

# 8y-3 = 1 #

# 8y = 4 #

# y = 1/2 #

ואז תחליף את זה # y # משוואה לתוך #איקס# משוואה:

# x = 2y-3 #

# x = 2 (1/2) -3 #

# x = 1-3 #

# x = -2 #