איך לפשט את הביטוי (1/32) ^ (- 2/5)?

איך לפשט את הביטוי (1/32) ^ (- 2/5)?
Anonim

תשובה:

#(1/32)^(-2/5)=4#

הסבר:

כדי להקל על פתרון זה, יש כלל המסייע: # a ^ (mn) = (a ^ m) ^ n #, ומה שהוא בעצם אומר הוא שאתה יכול להתפצל למדד / המעריך (המספר המוגבה הקטן) למספר קטן יותר שמתרבים אליו, למשל. #2^6=2^(2*3)=(2^2)^3# או #2^27=2^(3*3*3)=((2^3)^3)^3#

אוקי בואו נעשה את זה מספר מפחיד פחות על ידי התפשטות:

#(1/32)^(-2/5)=(((1/32)^-1)^(1/5))^2#

עכשיו מאפשר לפתור מבפנים החוצה.

#=((32)^(1/5))^2#

אנו יכולים לומר זאת משום: #(1/32)^-1=32/1=32#, ולאחר מכן אנו מחליפים אותו בתוך המשוואה. * הערה: '-1' מעריך פירושו רק להעיף את השבר או מספר*

#=(2)^2#

אנחנו יכולים להגיד את זה כי #32^(1/5)=2# * הערה: אלא אם כן אתה יודע לוגריתמים, אין דרך לדעת את זה מלבד באמצעות המחשבון שלך. כמו כן, אם המעריך הוא חלק, זה אומר 'שורש' זה למשל. # 8 ^ (1/3) = root3 (2) #*

#=4#

שלב אחרון וקל