תשובה:
הסבר:
עבור כל הערכים הריאליים של
#root (3) (a ^ 3) = a #
לשים
# 3) (- x = 15y ^ 9) = שורש (3) (- x ^ 5y ^ 3) ^ 3) = -x ^ 5y ^ 3 #
הערת שוליים
זוהי טעות נפוצה לחשוב כי נכס דומה מחזיקה שורשים מרובעים, כלומר:
#sqrt (a ^ 2) = a #
אבל זה בדרך כלל נכון רק מתי
מה שאנחנו יכולים לומר עבור שורש מרובע הוא:
#sqrt (a ^ 2) = abs (a) #
זה עובד עבור כל מספר אמיתי
שורשים קוביית אמיתי מתנהגים טוב יותר במקרה זה.
תשובה:
הסבר:
ב
לפיכך
=
=
=
מהו root3 (25xy ^ 2) * root3 (15x ^ 2)?
5xroot (3) (3y ^ 2) כאשר שני השורשים קוביה הם מוכפלים, הם יכולים להיות משולבים לשורש קוביית סינג. מצא את הגורמים העיקריים של המוצר כדי לראות מה אנחנו עובדים עם. שורש (3) (25x ^ 2) שורש xx (3) (15x ^ 2) = שורש (3) (25xx15x ^ 3y ^ 2 = שורש (3) (5xx5xx5xx3x ^ 3y ^ 2 "מצא את שורשי הקובייה האפשריים. 5xroot (3) (3y ^ 2)
מהו root3 (32) / (root3 (36))? איך אתה מסדר את המכנה, במידת הצורך?
הגעתי: 2root3 (81) / 9 נכתוב את זה כ: root3 (32/36) = root3 (ביטול (4) * 8) / (ביטול (4) * 9)) = root3 (8) / root3 9) * 2 / root3 (9) רציונליזציה: = 2 / root3 (9) * root3 (9) / root3 (9) * root3 (9) / root3 (9) = 2root3 (81) / 9
מהו root3 3 + root3 24 + 16?
שורש (3) 3 + שורש (3) 24 + 16 = 3root (3) 3 + 16 שורש (3) 3 + שורש (3) 24 + 16 = שורש (3) 3 + שורש (3) (2xx2xx2xx3) +16 (3) 3 + 3 שורש (3) (ul) (2xx2xx2) xx3 +16 = שורש (3) 3 + 2root (3) 3 + 16 = 3root (3) 3 + 16