מהו הצורה הסטנדרטית של y = (-x + 1) (- 3x-2) (6x-1)?

מהו הצורה הסטנדרטית של y = (-x + 1) (- 3x-2) (6x-1)?
Anonim

תשובה:

# y = 18x ^ 3-9x ^ 2-11x + 2 #

הסבר:

הנתון נראה כמו הטופס

#y = (- x + 1) (- 3x-2) (6x-1) #

על מה שאני יודע, טופס סטנדרטי הוא סוג זה של הסדר של התנאים מדרגה הגבוהה ביותר לטווח תואר הנמוך ביותר לאחר הכפלת כל הגורמים הללו.

#y = (- x + 1) (- 3x-2) (6x-1) #

להכפיל את שני הגורמים הראשונים

# y = (3x ^ 2 + 2x-3x-2) (6x-1) #

לפשט על ידי שילוב של מונחים דומים

# y = (3x ^ 2-x-2) (6x-1) #

להכפיל את שאר הגורמים

# y = 18x ^ 3-6x ^ 2-12x-3x ^ 2 + x + 2 #

לפשט שוב כדי לקבל את התשובה הסופית. ודא שהמונחים מסודרים מהדרגה הגבוהה ביותר לנמוכה ביותר

# y = 18x ^ 3-9x ^ 2-11x + 2 #

אלוהים יברך … אני מקווה שההסבר שימושי.