הכפל. (x - 4) (x ^ 2 - 5x + 3)?

הכפל. (x - 4) (x ^ 2 - 5x + 3)?
Anonim

תשובה:

3) # x ^ 3-9x ^ 2 + 23x-12 #

הסבר:

# (x-4) (x ^ 2-5x + 3) #

תמיד לקחת את המונח הראשון של סוגריים הראשון (כלומר. #איקס#) להכפיל אותו על ידי כל מונח בסוגר השני. ואז לעשות את אותו הדבר #-4# ולפשט את הביטוי המורחב:

# x * x ^ 2 = x ^ 3 #

# x * -5x = -5x ^ 2 #

# x * 3 = 3x #

# -4 * x ^ 2 = -4x ^ 2 #

# -4 * -5x = 20x #

#-4*3=-12#

לכן, # (x-4) (x ^ 2-5x + 3) = x ^ 3-5x ^ 2 + 3x-4x ^ 2 + 20x-12 #

# (x-4) (x ^ 2-5x + 3) = x ^ 3-9x ^ 2 + 23x-12 #

תשובה:

אפשרות 3

הסבר:

שימו לב כי הפתרונות לבחירה מכל יש שונים # x ^ 2 # ושונה #איקס# מונחים. אז אנחנו יכולים לבחור באחד משני אלה כדי להפוך את הבחירה שלנו.

אני בוחר את #איקס# טווח

# "סוגר ראשון" צבע (לבן) ("dd") S "סוגר econd" #

# צבע (לבן) (לבן) ("לבן") (צבע לבן () "dd") xcolor (לבן) ("d") צבע (לבן) ("dddd") xxobrace (צבע לבן) ("dddd ") 3 צבע (לבן) (" ddddd ")) = + צבע (לבן) (". ") 3x #

# צבע (לבן) ("dd") (- dd) (- 4) צבע (לבן) ("ddd") xxcolor (לבן) ("dd") (- 5x) צבע (לבן) ("dd") = ul (color (לבן) (".") + 20xlarr "הוסף") #

#color (לבן) ("dddddddddddddddddddddddddddd") 23x #

של אפשרות 3 יש אפשרות # 23x #