שאלה: (x + 2) ² = 3 (x + 2)?

שאלה: (x + 2) ² = 3 (x + 2)?
Anonim

תשובה:

#:. x = -2, x = 1 #

הסבר:

בואו להרחיב את שני הצדדים הראשון:

# (x + 2) ^ 2 = 3 (x + 2) #

# x ^ 2 + 4x + 4 = 3x + 6 #

ועכשיו להביא את כל התנאים אל הצד LH ולהגדיר שווה 0:

# x ^ 2 + x-2 = 0 #

# (x + 2) (x-1) = 0 #

#:. x = -2, x = 1 #

אנו יכולים לראות זאת בתרשים (זה מראה את LH המקורי RH הצדדים graphed ואת נקודות הצומת שלהם):

גרף (y) (x + 2) ^ 2) (y- (3x + 6)) = 0 -5,5, -5,10}

שים לב כי הקואורדינטות של הגרף אינן מחולקות באופן שווה על הצירים השונים.