תשובה:
הסבר:
ריבוע מושלם הוא מספר שניתן להוציא מתוך רדיקלי על ידי הכפלת קבוע יחד פעמיים
איך אתה לפשט (sqrt (2) * sqrt (2)) + (sqrt (2) * -qqrt (2)) + (0 * 0)?
(0) = 2 (+) (0) = 2 (+) + 2 (+) + 2 (+) + 2 (+) + 0 = 0
איך אתה מפשט (1 / sqrt (a-1) + sqrt (a + 1)) / (1 / sqrt (a + 1) -1 / sqrt (a-1)) div sqrt (a + 1) / (א 1) - (a + 1) sqrt (a-1)), a> 1?
(1 + sqrt (a-1) + sqrt (a + 1)) / (1 / sqrt (a + 1) -1 / sqrt (a-1) ) (1 +) (1 +) - (1 +) - (1 +) - (1 +) sqrt (a - 1)) (= צבע = אדום) ((1 / sqrt (a- 1) +) (1 +)) / ((1) sqrt (a-1) -qqrt (a 1)) / (sqrt (a + 1) cdot sqrt (a-1)))) / (sqrt (1 +) cdot sqrt (a + 1) sqrt (a-1)) = צבע = (1) (1) / sqrt (a-1) + sqrt (a + 1)) / ((sqrt (a-1) -qqrt (a + 1)) / (sqrt (a + 1) cdot sqrt ) 1 () 1 () 1 () 1 () 1 () 1 () 1 () 1 () 1 () = 1) (1) / sqrt (a-1) + sqrt (a + 1)) / ((sqrt (a-1) -qqrt (a + 1)) / (sqrt (a + 1) cdot sqrt (a-1) ) (x 1) sqx (1 +) cdot sqrt (a-1) (sqrt (a-1) -qqrt (a + 1))) / sqrt (+ 1) = צבע (כחול) (1 / sqrt (a-1) +) (x
איך אתה לפשט (sqrt 3-sqrt 6) / (sqrt 3 + sqrt6)?
= 3 +) 2 (2) כאשר יש לך סכום של שני שורשים מרובעים, הטריק הוא להכפיל על ידי חיסור שווה: (sqrt (3) -qqrt (6)) / (sqrt (3) + sqrt (6) ) () 3 () () 3 (-)) () 3 (-)) () 6 ()) ()) () 3 (2) * (2) * (2) * (2) * (2) * (2) 2 = (3 * 2 *) = (3 * 2) = (3 * 2) = (3 * 2) * 3 + 2sqrt (2)