איך אתה פותח y = x-4 ו- y = 2x באמצעות תחליף?

איך אתה פותח y = x-4 ו- y = 2x באמצעות תחליף?
Anonim

תשובה:

#x = -4 #

#y = -8 #

הסבר:

אנחנו יודעים את זה #y = x - 4 #. אנחנו גם יודעים את זה #y = 2x #

זה חייב להיות אומר את זה #x - 4 = 2x #. על ידי "תחליף" y = 2x במשוואה הראשונה, יש לנו משוואה חדשה במשתנה אחד.

על ידי פתרון, # -4 = 2x - x #(חיסור x משני הצדדים)

#implies x = -4 #

עכשיו אנחנו יודעים את זה #x = -4 #. #y = 2x # חייב לומר זאת #y = 2 (-4) #

#implies y = -8 #

תשובה:

הערך של #איקס# J #-4# ו # y # J #-8#

הסבר:

המשוואות הנתונות # y = x-4 ו- y = 2x #

לשים # y = 2x #in # y = x-4 # אז יש לנו # 2x = x-4rArr2x-x = -4rArrx = -4 # מאז # y = 2xrArry = -8 #

תשובה:

# x = -4 ו- y = -8 #

הסבר:

חילוף פירושו חיבור משוואה אחת לאחרת לפתרון עבור משתנה, כך:

בואו תקע # y = x-4 # לתוך # y = 2x #

על ידי חיבור זה, אתה מקבל # x-4 = 2x #

העבר משתנים לצד אחד וקבועים באחר

# x-2x = 4 #

# -x = 4 #

# x = -4 #

מכיוון שמצאנו x, אנו יכולים למצוא y על ידי חיבור x בחזרה אל משוואות. התשובה תהיה זהה. כדי להוכיח זאת, אני תקע x לתוך שתי משוואות.

# y = x-4 = (- 4) -4 = -8 #

# y = 2x = 2 (-4) = - 8 #

לכן, # x = -4 ו- y = -8 #