ראשית, נמצא את השיפוע של הקו האנכי האמור. זה נעשה על ידי לקיחת המדרון של המשוואה הנתונה, ולמצוא את ההפך הגומלין של זה. במקרה זה, המשוואה
עכשיו, אנו מוצאים את ההפך הגומלין על ידי הצבת המדרון הנתון על פני אחד, ככזה:
לאחר מכן, אנו משנים את הסימן, בין אם חיובי ובין שלילי, או להיפך. במקרה זה, המדרון הנתון הוא חיובי, ולכן אנחנו נעשה אותו שלילי, ככזה:
לאחר מציאת ההפך של המדרון, עלינו למצוא את הדדי; זה נעשה על ידי החלפת המונה ומכנה (שיש להם מקומות המסחר). מכיוון שהמדרון הנתון כבר 1, לא יהיה שינוי דרסטי, כפי שמוצג להלן:
לכן, המדרון החדש של הקו האנכי הוא -1
עכשיו שיש לנו את המדרון, אנחנו יכולים להשתמש משוואת נקודה כדי למצוא את המשוואה של הקו החדש. הנוסחה היא כזו:
איפה
=>
=>
=>
=>
התשובה הסופית: =>
מהי משוואה של הקו בצורת ליירט המדרון שעובר דרך הנקודה (3, -5) והוא ניצב y = -3x - 4?
Y = 1 / 3x-6 "נתון לקו עם שיפוע m ואז המדרון של קו אנכי הוא" צבע (לבן) (x) m_ (צבע (אדום) "בניצב") = - 1 / שלי = "Xx = x" = "xx = x" = "xx = x" = "x = xx = 4 = "1" = 1/3 - rArry = 1 / 3x + blarr "משוואה חלקית" "כדי למצוא תחליף ב" (3) , -5) "למשוואה החלקית" -5 = 1 + brArrb = -6 rArry = 1 / 3x-6larrcolor (אדום) "בצורת"
מהי משוואה של הקו העובר (-1,1) והוא ניצב לקו שעובר בין הנקודות הבאות: (13,1), (- 2,3)?
15x-2y + 17 = 0. מדרון m של הקו דרך נקודות P (13,1) & Q (-2,3) הוא, m '= (1-3) / (13 - (2)) = - 2/15. אז, אם המדרון של reqd. הקו הוא m, אז, כמו reqd. הקו הוא BOT לקו PQ, מ"מ '= - 1 rRrr m = 15/2. עכשיו, אנו משתמשים פורמולה מדרון נקודת עבור reqd. קו, ידוע להיות עובר דרך הנקודה (-1,1). לפיכך, eqn. של reqd. , y = 1 = 15/2 (x - (- 1)), או, 2y-2 = 15x + 15. rArr 15x-2y + 17 = 0.
מהי משוואה של הקו העובר (-1,4) והוא ניצב לקו שעובר בין הנקודות הבאות: (-2,2), (5, -6)?
(X2, y2) (x2, y2) הוא m = (y2 - y1) / (x2 - x1) כך שיפוע הקו עובר (- 2,2) ו -5 (-6) הוא m = (-6 - 2) / (5 - (-2)) = -8 / 7 עכשיו אם המדרון של שני קווים הניצבים זה לזה הם מ ' ו m, יש לנו את היחסים m * m '= = -1 אז, הבעיה שלנו, המדרון, m2, של השורה הראשונה = -1 / (-8 / 7) = 7/8 תן את המשוואה של הקו y = 7/8 x + c הוא עובר דרך הנקודות, (-1,4) החלפת ערכי x ו- y, = 7/8 * (+) + C = 4 + 7/8 = 39/8 אז המשוואה היא y = 7/8 x + 39/8 או 8 y = 7 x + 39