תשובה:
#w = 1 #
הסבר:
# -2 (-11w + 17) + 2 = -5w + 4 -9w #
ראשית, להפיץ #-2# ל # -11w # ו #17#. אתה עושה זאת על ידי הכפלת המספרים בסוגריים על ידי מספר בחוץ. בוא נעשה משוואות בשביל זה כדי להקל:
# -2 * -11w # = # 22w # כי שני תשלילים ליצור חיובי.
#-2 * 17 = -34# כי פעמים שליליות חיובי יהיה שווה שלילי.
לשכתב את המשוואה שלך מאז יש לך מופץ:
# 22w - 34 + 2 = -5w + 4 -9w #
עכשיו, לשלב כמו מונחים. מה זה אומר שאתה תהיה הוספת מספרים ומשתנים דומים.
בצד השמאלי:
#-34 + 2 = -32#
בצד ימין:
# -5w - 9w = -14w # כי שני תשלילים שנוספו יחד ממשיכים להיות שליליים. תחשוב על שורה מספר.
עכשיו, לשכתב את המשוואה שלך שוב:
# 22w - 32 = -14w + 4 #
עכשיו, להיפטר המשתנה הערך הנמוך ביותר. זה # -14w #. כדי לבטל אותו, הוסף # -14w # לשני הצדדים. כעת יש לך:
# 36w - 32 = 4 #
עכשיו, הוסף #32# לשני הצדדים לבטל #-32#. כעת יש לך:
# 36w = 36 #
מחולק ב #36# לבודד עבור # w #:
#w = 1 #
כדי לוודא שהדבר נכון, אני מתחבר לערך זה:
#-2(-11(1) + 17) + 2 = -5(1) + 4 -9(1)#
#22 - 34 + 2 = -5 + 4 - 9#
#-10 = -14 + 4#
#-10 = -10#