כיצד לפתור abs (2x + 3)> = -13?

כיצד לפתור abs (2x + 3)> = -13?
Anonim

הפתרון הוא כל #x ב- RR #.

ההסבר הוא כדלקמן:

לפי הגדרה, # | z > = 0 AA z ב RR #, ולכן, החלת הגדרה זו על השאלה שלנו, יש לנו את זה # | 2x + 3 | > 0 = #, שהוא מצב חזק שיזוף # | 2x + 3 | > = - 13 # ("חזק" פירושו # | 2x + 3 | > 0 = # היא מגבילה יותר # | 2x + 3 | > = - 13 #).

אז עכשיו, במקום לקרוא את הבעיה כמו "לפתור # | 2x + 3 | > = - 13 #", אנחנו הולכים לקרוא את זה כמו" לפתור # | 2x + 3 | > 0 = #"אשר, למעשה, קל יותר לפתור.

כדי לפתור # | 2x + 3 |> = 0 # עלינו לזכור שוב את ההגדרה של # | z | #, אשר נעשה על ידי מקרים:

אם #z> = 0 #, לאחר מכן # | z = z #

אם #z <0 #, לאחר מכן # | z = - z #

יישום זה לבעיה שלנו, יש לנו כי:

אם # (2x + 3)> = 0 => | 2x + 3 | = 2x + 3 # ואז, # | 2x + 3 | > = 0 => 2x + 3> = 0 => 2x> = - 3 => x> = - 3/2 #

אם # (2x + 3) <0 => | 2x + 3 = - (2x + 3) # ואז, # | 2x + 3 | > 0 = = - 2x + 3) = = = - 2x - 3> = = = - 2x = = 3 = 2x <= -3 # (שים לב שסימן האי-שוויון השתנה בשינוי הסימן של שני החברים) # => x <= - 3/2 #

מאחר שהתוצאה המתקבלת במקרה הראשון היא #AA x> = - 3/2 # והתוצאה המתקבלת במקרה השני היא #AA x <= - 3/2 #, שניהם יחד לתת לנו את התוצאה הסופית כי אי שוויון מרוצה #AA x RR #.