איך אתה גורם x ^ 3 = -3x ^ 2-2x?

איך אתה גורם x ^ 3 = -3x ^ 2-2x?
Anonim

תשובה:

#x * (x + 1) * (x + 2) = 0 #

הסבר:

# x ^ 3 = -3x ^ 2 - 2x #

#iff x * (x ^ 2 + 3x + 2) = 0 #

עכשיו, לבחור שני מספרים, אשר סכום שווה מקדם של #איקס# אשר המוצר הוא תוצר של מקדם # x ^ 2 # ואת קבוע.

הנה מקדם של #איקס# J #3#

מקדם # x ^ 2 # J #1#

ואת קבוע הוא #2#

אז המספרים הם 2 & 1

כך הביטוי הנ"ל ניתן לכתוב כמו

#x * (x ^ 2 + 2 x + x + 2) = 0 #

זה #x * {x * (x + 2) + 1 * (x + 2)} = 0 #

אשר בתורו ניתן לכתוב כמו

#x * (x + 1) * (x + 2) = 0 #