תן f (x) = -3x-6 ו- g (x) = 5x + 2. מה זה f (x) + g (x)?

תן f (x) = -3x-6 ו- g (x) = 5x + 2. מה זה f (x) + g (x)?
Anonim

תשובה:

ראה תהליך פתרון בהמשך:

הסבר:

#f (x) + g (x) = (-3x - 6) + (5x + 2) #

ראשית, הסר את המונחים מתוך סוגריים להיות זהיר כדי לנהל את הסימנים של מונחים בודדים כראוי:

#f (x) + g (x) = -3x - 6 + 5x + 2 #

הבא, קבוצה כמו מונחים:

#f (x) + g (x) = 5x - 3x - 6 + 2 #

עכשיו, לשלב כמו מונחים:

#f (x) + g (x) = (5 - 3) x + (-6 + 2) #

#f (x) + g (x) = 2x + (-4) #

#f (x) + g (x) = 2x - 4 #