תשובה:
כמו
הסבר:
גרף {(x ^ 2 + 4x -12) / (x + 6) -10, 10, -10, 10}
ברור, הפונקציה היא לא מוגדר ב
בכל המקרים האחרים אנחנו יכולים לעשות שינוי פשוט:
מאז
לכולם
לכן, הגרף שלנו יהיה זהה לזה של
גרף הפונקציה f (x) = ABS (2x) מתורגם 4 יחידות למטה. מהי המשוואה של הפונקציה שהשתנתה?
(x) = ABS (2x) -4 f (x) = ABS (2x) כדי לשנות f (x) 4 יחידות למטה f_t (x) = f (x) -4 f_t (x) = ABS (2x) 4 גרף f_t (x) מוצג למטה: גרף {abs (2x) -4 [-18.02, 18.03, -9.01, 9.01]}
התרשים של הפונקציה f (x) = (x + 2) (x + 6) מוצג למטה. איזו הצהרה על הפונקציה נכונה? הפונקציה חיובית לכל הערכים הריאליים של x כאשר x> -4. הפונקציה היא שלילית עבור כל הערכים הריאליים של x שם -6 <x <-2.
הפונקציה היא שלילית עבור כל הערכים הריאליים של x שם -6 <x <-2.
התרשים של y = g (x) מוצג למטה. סקיצה גרף מדויק של y = 2 / 3g (x) 1 על אותה קבוצה של צירים. תייג את הצירים ולפחות 4 נקודות בגרף החדש שלך. לתת את התחום ואת טווח הפונקציה המקורית ואת הפונקציה?
ראה הסבר בהמשך. לפני: y = g (x) "domain" הוא x ב- [-3,5] "range" הוא y ב- [0,4.5] לאחר: y = 2 / 3g (x) +1 "domain" הוא x ב- [ (=) = X = -3, =>, y = g (x) = g (-3) = 0 לאחר : x = 0, => 0, y = g (x) = g = (0) = 4.5 / x = 1 = 2/3 * 4.5 + 1 = 4 הנקודה החדשה היא (0,4) (3) לפני: x = 3, =>, y = g (x) = 0 = 0 = 0 = 0 = 0 = 0 = 0 = 0 = 3 = 3 = > y = g =) 1 (= 1 = y = 2 / 3g (x) + 1 = 2/3 * 1 + 1 = 5/3 נקודת המבט היא (5,5 / 3) יכול למקם אותם 4 נקודות על הגרף ולעקוף את עקומת.