![איך אתה פותח x ^ 2-6x-11 = 0 על ידי השלמת הריבוע? איך אתה פותח x ^ 2-6x-11 = 0 על ידי השלמת הריבוע?](https://img.go-homework.com/img/img/blank.jpg)
איך אתה פותח x ^ 2 - 12x + 36 = 25 על ידי השלמת הריבוע?
![איך אתה פותח x ^ 2 - 12x + 36 = 25 על ידי השלמת הריבוע? איך אתה פותח x ^ 2 - 12x + 36 = 25 על ידי השלמת הריבוע?](https://img.go-homework.com/img/blank.jpg)
X + 2 = 5 או X, 2 = 25 או x ^ 2 -2 * 6 * x + (6) ^ 2 = = 25 או (x-6) ^ 2 = 5 ^ 2, x-6 = -5 כך, x = 11 או x = 1
איך אתה פותח x ^ 2 + 8x - 41 = -8 על ידי השלמת הריבוע?
![איך אתה פותח x ^ 2 + 8x - 41 = -8 על ידי השלמת הריבוע? איך אתה פותח x ^ 2 + 8x - 41 = -8 על ידי השלמת הריבוע?](https://img.go-homework.com/img/blank.jpg)
X + 2 + 8x-41 = -8 x ^ 2 + 8x-41 + 8 = 0 x ^ 2 + 8x-33 = 0 (x ^ 2 + 8x + 16-16) -33 = 0 larr אתה מקבל 16 (8: 2 = 4), 4 ^ 2 = 16 (x + 4) ^ 2-49 = 0
איך אתה פותח 2x ^ 2 + 5x-1 = 0 על ידי השלמת הריבוע?
![איך אתה פותח 2x ^ 2 + 5x-1 = 0 על ידי השלמת הריבוע? איך אתה פותח 2x ^ 2 + 5x-1 = 0 על ידי השלמת הריבוע?](https://img.go-homework.com/img/blank.jpg)
2 (x + 1.25) ^ 2-4.125 = 0 ראשית, אנו לוקחים את שני המונחים הראשונים ומשפיעים על המקדם של x ^ 2: (2x ^ 2) / 2 + (5x) / 2 = 2 (x ^ 2 + 2.5) x (x x 2 / x + 2.5x / x) 2 = 2 (x + 2.5) 2 (x + 2,5 / 2) = 2 x + 1.25) 2 (x + 1..25) ^ 2 הרחב את התושבת: 2x ^ 2 + 2.5x + 2.5x + 2 (1.25 ^ 2) = 2x ^ 2 + 5x + 3.125 הפוך אותו שווה למשוואות המקוריות : 2 × 2 + 5x + 3.125 + a = 2x ^ 2 + 5x-1 סדר מחדש כדי למצוא: a = -1-3.125 = -4.125 הכנס למשוואה פקטורטיבית: 2 (x + 1.25) ^ 2-4.125 = 0