איך אתם פותרים את מערכת המשוואות y = -x-4 ו- y = x + 2?

איך אתם פותרים את מערכת המשוואות y = -x-4 ו- y = x + 2?
Anonim

תשובה:

#x = -3 # ו #y = -1 #.

הסבר:

#y = -x-4 #

#y = x + 2 #

תחליף # -x-4 # ל # y #:

# -x-4 = x + 2 #

# 2x = -6 #

# x = -6 / 2 #

# x = -3 #

החלפת -3 עבור x כדי למצוא y:

#y = 3 -4 #

# y = -1 #

תשובה:

#x = -3 #

#y = -1 #

הסבר:

מאחר ששתי המשוואות נקבעות במונחים של y (y equals), אנו יכולים להגדיר את שתי המשוואות שוות זו לזו:

# -x-4 = x + 2 #

מכאן נוכל לפתור משוואה פשוטה מאוד:

# -x-x = -2x # (קבל כמו תנאי משני הצדדים, x של משמאל, מקדמי בצד ימין)

#4+2=6#

# -2x = 6 #

# x = -3 #

עכשיו שיש לנו x, אנחנו יכולים לבחור אחד או משוואות כדי לפתור עבור y, ו תקע שני ערכים לאחר לבדוק פעמיים:

#y = - (- 3) -4 #

# y = 3-4 #

# y = -1 #

בואו נבדוק פעמיים באמצעות המשוואה אחרת:

# y = x + 2 #

#(-1)=(-3)+2#

#-1=-1#,

נכון