מהי הצורה הסטנדרטית של y = (4x-4x ^ 2) (3x-8) - (2x + 3) ^ 2?

מהי הצורה הסטנדרטית של y = (4x-4x ^ 2) (3x-8) - (2x + 3) ^ 2?
Anonim

תשובה:

# y = -12x ^ 3 + 40x ^ 2-40x-9 #

הסבר:

השלבים יהיו 'להרחיב ולאסוף כמו תנאים'. במסגרת זאת נשתמש בהליך 'FOIL'.

# y = (4x-4x ^ 2) (3x-8) - (2x + 3) ^ 2 #

# y = (4x-4x ^ 2) (3x-8) - (2x + 3) (2x + 3) #

כאשר יש לנו שתי סוגריים, כל אחד מהם עם 2 דברים בהם, אנו משתמשים 'FOIL': firsts, outers, inners, נמשך. כלומר, להכפיל את הדבר הראשון בסוגריים הראשון על ידי הדבר הראשון של השני, ואז להכפיל את "החיצוני" דברים, ואז את "הפנימי", ולאחר מכן את "האחרון" דברים בכל סוגר.

# y = (12x ^ 2-32x-12x ^ 3 + 32x ^ 2) - (4x ^ 2 + 6x + 6x + 9) # #

בהסרת סוגריים, לא את "#-#"לחתום מול סוגריים השני.

# y = 12x ^ 2-32x-12x ^ 3 + 32x ^ 2-4x ^ 2-6x-6x-9 #

עכשיו אנחנו אוספים כמו מונחים:

# y = -12x ^ 3 + 40x ^ 2-40x-9 #