תשובה:
#x = 3, 1} #
הסבר:
הגדרה #f (x) = -12 # נותן לנו:
# -12 = x ^ 2 + 2x-15 #
כדי לפתור משוואות ריבועיות, עליך להגדיר את המשוואה שווה לאפס. על ידי הוספת 12 לשני הצדדים, אנו מקבלים:
# 0 = x ^ 2 + 2x-3 #
מכאן, אנחנו יכולים גורם רבועי ל # 0 = (x + 3) (x-1) #
באמצעות אפס נכס המוצר, אנו יכולים לפתור את המשוואה על ידי הגדרת כל גורם שווה לאפס ופתרון עבור x.
# x + 3 = 0 -> x = -3 #
# x-1 = 0 -> x = 1 #
שני הפתרונות הם -3 ו- 1
תשובה:
x = -3 ו- x = 1.
הסבר:
שים f (x) = 12
# -12 = x ^ 2 + 2x-15 #
# x ^ 2 + 2x-15 + 12 = 0 #
# x ^ 2 + 2x-3 = 0 #
הגיע הזמן לפקטור עכשיו
# x ^ 2 + 3x -x -3 = 0 #
#x (x + 3) + (- 1) (x + 3) = 0 #
קח x + 3 משותף
# (x + 3) (x-1) = 0 #
x = -3 ו- x = 1.
תשובה:
#1# או #-3#
הסבר:
מאז #f (x) = - 12 #, לאחר מכן # x ^ 2 + 2x-15 = -12 #. לפתור את זה על ידי factoring:
# x ^ 2 + 2x-3 = 0 #
# (x-1) * (x + 3) = 0 #
# x-1 = 0 #
# x + 3 = 0 #
התשובה היא
# x = 1, -3 #