כיצד ניתן לפתור באמצעות תחליף 3x + 2y = 6 ו- x + 2y = -6?

כיצד ניתן לפתור באמצעות תחליף 3x + 2y = 6 ו- x + 2y = -6?
Anonim

תשובה:

# x = 6 #

# y = -6 #

הסבר:

נסה את זה:

תשובה:

# x = 6 #

# y = -6 #

הסבר:

כדי לפתור מערכת על ידי החלפת, אתה צריך להחליף אחד לא ידוע על ידי פונקציה של השני, באמצעות אחת המשוואות.

דוגמא:

# x + 2y = -6 #

הופך

# x = -2y-6 #

ואז, במשוואה אחרת, אתה מחליף #איקס# עם שלה # y #ביטוי מתבטא:

# 3x + 2y = 6 #

הופך

# 2y-6y-18 = 6 #

#rarr -4y = 24 #

#rarr y = -6 #

עכשיו שיש לך את הערך של # y #, אתה יכול למצוא את הערך של #איקס#:

# x = -2y-6 #

הופך

# x = -2 * (- 6) -6 #

#rarr x = 12-6 = 6 #