כיצד ניתן לפתור את המערכת הבאה: 8x-3y = 3, 7x-2y = -67?

כיצד ניתן לפתור את המערכת הבאה: 8x-3y = 3, 7x-2y = -67?
Anonim

תשובה:

אנו יכולים להשתמש בכל אחת משלוש השיטות לפתרון הבעיה: החלפה, חיסול או שיטת כפל צולבת.

אני משתמש בשיטת החלפה כאן כדי לפתור את המערכת.

הסבר:

כך אנו עושים זאת:

# 8x-3y = 3 # (equa.1)

# x = (3 + 3y) / 8 #

# 7x-2y = -67 # (equa.2)

לשים את הערך של "x" במשוואה 2

# 7 * (3 + 3y) / 8 -2y = -67 #

# (21 + 21y) / 8 -2y = -67 #

# 21 + 21y-16y = -67 * 8 #

# 21 + 5y = -536 #

# 5y = 557 #

# y = 557/5 #

עכשיו לשים את הערך של y במשוואה 1 עבור מקבל את הערך של x.