כיצד ניתן לפתור את המערכת הבאה ?: x + 3y = -3, y = -x 12

כיצד ניתן לפתור את המערכת הבאה ?: x + 3y = -3, y = -x 12
Anonim

תשובה:

#(39/2),(-15/2)#

הסבר:

#x + 3y = -3 # ו # y = -x + 12 #

אנו יכולים להחליף את הערך של y של המשוואה השנייה במשוואה הראשונה אז אנחנו מקבלים, #x + 3 (-x + 12) = -3 #

על פישוט

# x-3x + 36 = -3 #

אנחנו מקבלים את זה # x = 39/2 #

החלפת זה או של המשוואות הראשונית ופתרון עבור y, אנחנו מקבלים # y = -15 / 2 #

אז הפתרון של זוג נתון של משוואות הוא # x = 39/2 # ו # y = -15 / 2 #