לפתור בו זמנית ..? x = 3y ו- x = 1/2 (3 + 9y)

לפתור בו זמנית ..? x = 3y ו- x = 1/2 (3 + 9y)
Anonim

תשובה:

#x = - 3 #

#y = - 1 #

הסבר:

שתי המשוואות הנתונות הן שוות #איקס#.

לכן הם שווים זה לזה.

# 3y = x # ו # x = ##1/2# # (3 + 9y) #

# 3y # #=##1/2# # (3 + 9y) #

ראשית לפתור עבור y

1) נקה את החלק על ידי הכפלת שני הצדדים על ידי 2 ומאפשר המכנה לבטל.

לאחר שתכפיל ותבטל, יהיה לך את זה:

# 6y = 3 + 9y #

2) הפחתה # 6y # משני הצדדים כדי לקבל את כל # y # יחד

# 0 = 3 + 3y #

3) הפחתה 3 משני הצדדים כדי לבודד את # 3y # טווח

# - 3 = 3y #

4) לחלק את שני הצדדים על ידי 3 לבודד # y #

# -1 = y # # larr # תשובה ל # y #

פתרוןI #איקס#

Sub in #-1# במקום # y # באחת המשוואות הנתונות.

#x = 3y #

החלף # y # עם #- 1#

#x = (3) (- 1) # #

נקה את הסוגריים

#x = - 3 # # larr # תשובה ל #איקס#

……………………

לבדוק

Sub in #-1# ו #-3# ל # y # ו #איקס# באחת המשוואות הנתונות

# x = ##1/2# # (3 + 9y) #

#-3=##1/2# #(3 + 9(-1))#

נקה את הסוגריים הפנימיים

#-3=##1/2# #(3 -9)#

פתרו בתוך הסוגריים

#-3=##1/2# #(- 6)#

נקה את הסוגריים על ידי הפצת #1/2#

# - 3 = - 3#

לבדוק!

תשובה:

# y = -1, x = -3 #

הסבר:

# x = 3y #-----------(1)

# x = 9 / 2y + 3/2 #---(2)

#(1)-(2)# # 0 = -3 / 2y-3/2 #

#:.- 3 / 2y-3/2 = 0 #

#:.- 3 / 2y = 3/2 #

#:. y = (3/2) / (- 3/2) #

#:. y = -1 #

תחליף # y = -1 # in (1)

#:. x = = 3 (-1) # #

#:. x = -3 #

~~~~~~~~~~~~

לבדוק:-

תחליף # y = -1 # ו # x = -3 # in (2)

#:.-3=9/2(-1)+3/2#

#:.-3=-4.5+1.5#

#:.-3=-3#