תשובה:
תשובה זו אינה תקינה. ראה את הפתרון הנכון מעל.
הסבר:
התחל על ידי ריבוע שני הצדדים כדי להיפטר אחד הרדיקלים, ואז לפשט ולשלב כמו מונחים.
ואז לפעול על שני הצדדים של המשוואה לבודד את הרדיקלים האחרים.
וגם מרובע שני הצדדים שוב להיפטר הרדיקלי השני.
לבסוף, הוסף
כאשר עובדים עם רדיקלים, תמיד לבדוק את הפתרונות שלך כדי לוודא שהם לא זרים (ודא שהם לא לגרום שם להיות שורש ריבועי של מספר שלילי). במקרה זה שניהם
תשובה:
הסבר:
סדר מחדש את המשוואה:
#sqrt (t) - 2 = sqrt (t - 12) #
כיכר משני הצדדים:
# (sqrt (t) - 2) ^ 2 = (sqrt (t - 12)) ^ 2 #
#t - 4sqrt (t) + 4 = t - 12 #
לפשט:
# 16 = 4sqrt (t) #
# 4 = sqrt (t) #
כיכר שני הצדדים שוב.
# 16 = t #
בדוק את הפתרון מדויק.
#sqrt (16) = sqrt (16 - 12) + 2 -> 4 = 4 צבע (ירוק) () #
אני מקווה שזה עוזר!