תשובה:
הסבר:
תן
# sqrt ((sqrt (u) -2) ^ 2) + sqrt ((sqrt (u) -3) ^ 2) # #
# = | sqrt (u) -2 | + | sqrt (u) -3 | #
הערה נוכחות של
תיק 1:
לכן
מקרה 2:
מכיוון שזוהי טוטולוגיה, כל ערך
מקרה 3:
לכן
יחדיו, יש לנו
כאשר מסתכלים על הגרף של הצד השמאלי, זה מתאים למה שאנחנו מצפים:
איך לפתור עבור k ב d + 3 = sqrt (2k - 5)?
K = (d ^ 2 + 6d + 14) / 2 d + 3 = sqrt (2k-5) אנו יכולים להחליף את הסדר את הגורמים: sqrt (2k-5) = d + 3 עכשיו מרובע בשני הצדדים של המשוואה. sqrt (2k-5) הוא מספר חיובי ולכן עלינו להוסיף את הצמצם d + 3 = 0. אחרת היינו מוסיפים פתרון שקר: (2) (2k + 5) ^ 2 = (d + 3) ^ 2 ו- d + 3> = 2k-5 = d ^ 2 + 6d + 9 ו- d> = -3 2k = d ^ 2 + 6d + 14 ו- d> = -3 k = (d ^ 2 + 6d + 14) / 2 ו- d> -3 =
לפתור עבור h 2: r = pi sqrt (r ^ 2 + h ^ 2)? להניח שכל המשתנים מייצגים מספרים ריאליים חיוביים.
R ^ 2 / pi ^ 2 - r ^ 2 = h 2 2 מרובע בשני הצדדים: r ^ 2 = pi ^ 2 (r ^ 2 + h ^ 2) r ^ 2 / pi ^ 2 = r ^ 2 + h ^ 2 r ^ 2 / pi ^ 2 - r ^ 2 = h ^ 2 אני מקווה שהוא עוזר!
Sqrt (25y ^ 2 + 40y + 16) = 5y + 4 לפתור את המשוואה?
הוכח כי sqrt (25y ^ 2 + 40y + 16) = sqrt [5y] ^ 2 + 2xx5yxx4 + (4) ^ 2 rRrr [sqrt (5y + 4)] ^ 2 = 5y + 4 הוכיח