איך לפתור עבור k ב d + 3 = sqrt (2k - 5)?

איך לפתור עבור k ב d + 3 = sqrt (2k - 5)?
Anonim

תשובה:

# k = (d ^ 2 + 6d + 14) / 2 #

הסבר:

# d + 3 = sqrt (2k-5) #

אנו יכולים להחליף את הסדר את הגורמים:

#sqrt (2k-5) = d + 3 #

עכשיו מרובע שני הצדדים של המשוואה. sqrt (2k-5) הוא מספר חיובי ולכן עלינו להוסיף את הצמצם d + 3 = 0. אחרת היינו מוסיפים פתרון שקר:

# 2 (d = 3) = 2 ו- d + 3 = 0 #

# 2k-5 = d ^ 2 + 6d + 9 ו- d> = -3 #

# 2k = d ^ 2 + 6d + 14 ו- d> = -3 #

# k = (d ^ 2 + 6d + 14) / 2 ו- d> = -3 #