מה ההבדל בין ריבוע sqrt (x-1) ו sqrtx -1?

מה ההבדל בין ריבוע sqrt (x-1) ו sqrtx -1?
Anonim

תשובה:

# (sqrt (x-1)) ^ 2 = x-1 #

# (sqrt (x) -1) ^ 2 = x-2sqrt (x) + 1 #

הסבר:

שים לב ש #sqrt (x-1) # הוא מונח אחד, בעוד #sqrt (x) -1 # יש שני תנאים. כאשר אנו מרובעים #sqrt (x) -1 #, אז, אנחנו צריכים להשתמש רכוש חלוקה כאשר הכפל, בניגוד כאשר מתיישר #sqrt (x-1) #.

# (sqrt (x-1)) ^ 2 = sqrt (x-1) * sqrt (x-1) = x-1 #

# (sqrt (x) -1) ^ 2 = (sqrt (x) -1) (sqrt (x) -1) # #

# (*) * sqrt (x) + sqrt (x) * (- 1) + (- 1) * sqrt (x) + (- 1) (- 1) #

# = x-2sqrt (x) + 1 #