מה זה x ^ 3-2y ^ 2-3x ^ 3 + z ^ 4 אם x = 3, y = 5 ו- z = -3?

מה זה x ^ 3-2y ^ 2-3x ^ 3 + z ^ 4 אם x = 3, y = 5 ו- z = -3?
Anonim

תשובה:

#-23#

הסבר:

אנו יכולים להעריך את הביטוי האלגברי הנתון על ידי פישוט

#' '#

את הביטוי, ואז להחליף את הערכים של #x, y ו- z. #

#' '#

#' '#

# x ^ 3-2y ^ 2-3x ^ 3 + z ^ 4 "# #סידור מונומים דומים

#' '#

# = x ^ ^ 3-3 ^ 3-2y ^ 2 + z ^ 4 #

#' '#

# = - 2x ^ 3-2y ^ 2 + z ^ 4 #

#' '#

#=-2(3)^3-2(5)^2+(-3)^4#

#' '#

# = - 2xx27-2xx25 + 81 #

#' '#

#=-54-50+81#

#' '#

#=-104+81#

#' '#

#=-23#

תשובה:

#-23#

הסבר:

כדי להעריך את הביטוי, תחליף את הערכים שניתנו עבור x, y ו- z לתוכו.

את הביטוי ניתן לפשט על ידי איסוף כמו תנאים.

# rArr-2x ^ 3-2y ^ 2 + z ^ 4 #

# = - 2xx (3) ^ 3-2xx (5) ^ 2 + (- 3) ^ 4 #

# = (- 2xx27) - (2xx25) + 81 #

#=-54-50+81=-23#