תשובה:
הסבר:
תן לנו לשקול שתי נקודות נתון על קו אנכי
תן
שימוש בטופס דו-שלבי
אלוהים יברך … אני מקווה שההסבר שימושי.
תשובה:
אנכי הוא x = - 4
אופקי הוא y = -3
הסבר:
קווים אנכיים מקבילים לציר ה- y ועוברים דרך כל הנקודות במישור עם אותו x-coordinate. מכיוון שהוא עובר את הנקודה (-4, -3) אז זה יעבור דרך x = -4, ומכאן את המשוואה של קו זה x = -4
קווים אופקיים מקבילים לציר ה- X ועוברים דרך כל הנקודות במישור עם אותו Y- קואורדינטות. מאז זה עובר
(-4, -3) ואז זה יעבור דרך y = -3. ומכאן המשוואה של קו זה y = -3
גרף {y-0.001x + 3) (y-1000x-4000) = 0 -10, 10, -5, 5}
מהם האסימפטוטים האנכיים והאופקיים עבור הפונקציה הרציונלית הבאה: r (x) = (x-2) / (x ^ 2-8x-65)?
אסימפטוטים אנכיים x = -5, x = 13 אופקי אסימפטוט y = 0> המכנה של r (x) אינו יכול להיות אפס מכיוון שלא יהיה זה מוגדר.השוואת המכנה לאפס ולפתרון נותנת את הערכים ש- x לא יכול להיות, ואם המונה אינו אפס לערכים אלה, אזי הם אנכיים אסימפטוטים אנכיים. (x + 5) = 0 = r = 0 = x = 13 "x = 13" = x = ) "לחלוק את המונחים על המונה / המכנה על ידי הכוח הגבוה ביותר של x, כלומר x ^ 2 (x / x ^ 2-2 / x ^ 2) / (x ^ 2 / x ^ 2- ( (X / x / 65 / x ^ 2) כמו xto + -oo, r (x) to (xx) / x = 2-65 / x ^ 2) = (1 / x-2 / x ^ 2) 0-0-0) rArry = 0 "הוא גרף האסימפטוט" (x-2) / (x ^ 2-8x-65) [-20, 20, -10, 10]}
מהם האסימפטוטים האנכיים והאופקיים של y = (x-3) (x + 3)) (x ^ 2-9)?
הפונקציה היא קו קבוע, ולכן האסימפטוט היחיד שלה הוא אופקי, והם הקו עצמו, כלומר y = 1. אלא אם כן אתה איות משהו, זה היה תרגיל מסובך: הרחבת המונה, אתה מקבל (x-3) (x + 3) = x ^ 2-9, ולכן הפונקציה שווה באופן זהה 1. כלומר, הפונקציה שלך היא זה קו אופקי: גרף {(x-3) (x + 3)) / (x ^ 2-9) [-20.56, 19.99, -11.12, 9.15]} כמו בכל שורה, זה מוגדר עבור כל מספר x , ולכן אין לו אסימפטוטים אנכיים. ובמובן מסוים, הקו הוא אסימפטוט אנכי משלו, שכן lim_ {x to pm infty} f (x) = lim_ {x to pm infty} 1 = 1.
האם הקווים עם המשוואות הנתונות מתחת מקביל, בניצב, או לא? (1) y = -5x-2, y = 5x + 2 (2) y = 1 / 3x-1, y = -3x + 2 (3) 2x-4y = 3, 4x-8y = 7
לא מקביל שני קווים מקבילים: m_1 = m_2 עבור שתי שורות להיות מאונך: m_1m_2 = = -5 = = 5, -5 * 5 = -25! = 1, לא מקביל או בניצב 1/3 * 3 = -1 בניצב 2x-4y = 3 y = 3/4 (2x) / 4 = -x / 2-3 / 4 4x-8y = 7 y = -7 / 8- (4x) / 8 = -7 / 8-x / 2 -1 / 2 = -1 / 2 מקביל